Cargomda e-İhracat Dijital Dönüşüm
25.12.2022 200

Cargomda Yeni Gönderi Nasıl Oluşturulur?

Cargomda portalimize kayıt olduktan sonra Müşteri Panel Giriş bilgileriniz ile dört adımda yeni gönderi oluşturabilir, 220 Ülke’ye hizmet sunan global taşıyıcılardan birini seçerek gönderim yapabilirsiniz.

Cargomda Yeni Gönderi Nasıl Oluşturulur?
  • Öncelikle Cargomda hesabınıza giriş yaparak açılan ana sayfada Gönderi Hazırla butonuna tıklıyorsunuz.

 

1.Paket Bilgileri

>> Gönderi Tipi

Burada sizlere dört farklı Gönderi türü sunulmaktadır. 

  • Doküman: Sadece evrak, kartpostal gibi max. yükseklikleri 2cm geçmeyen gönderiler için geçerlidir. Doküman gönderilerde kesinlikle kimlik kartları, pasaport, çek yada senet gibi kıymetli evraklar gönderilmemektedir. Gönderildiği takdirde Cargomda hiç bir sorumluluk kabul etmemektedir.
  • Numune: 0,5 kg - 300 kg'a kadar taşınabilir gönderiler ETGB Bedelsiz Kurye kapsamında gönderiler için geçerlidir. Bu gönderim şeklinde mecburi olan bir mali fatura gerekmektedir. Bedelsiz gönderim sağlanan gönderiler de kesinlikle çıkış Ülkesinde tarafınıza yansıtılan Ürün Bedelinin Gider Faturasındaki KDV Bedeli İade hakkınız bulunmamak ile beraber bu gönderi tipi ile feragat sağlamış olmaktasınız.
  • Mikro İhracat:  0,5 kg - 300 kg'a kadar taşınabilir gönderiler ETGB Bedelli Kurye kapsamında gönderiler için geçerlidir. Bu gönderim şeklinde gönderi oluştururken E-Arşiv Mali Faturasını yüklemek mecburiyetiniz vardır. Aynı zamanda operasyon merkezimize gönderilirken orjinali Mali Fatura'da Gönderi ile birlikte tarafımıza ulaştırılması önem arz etmektedir. Bu Gönderi Tipinde çıkış sağlandıktan sonra tarafınıza iletilen ETGB Beyan Formu ve Numarası ile gönderinize ait KDV Rakamına iade hakkı talebiniz doğmaktadır.
  • İade Paket: İade gönderiler.

 

>> Gönderen Ülke

Şu anki süreçte sadece iki kaynak ülkeden hizmet verebilmekteyiz. Eklenen her ayrı kaynak ülke olduğunda duyuruları siz değerli kullanıcılarımıza yapılacaktır. Seçeneklerde Türkiye ve Almanya olarak taşıma ücretleri ile karşılaşabilinecektir.

>> Alıcı Ülke

+220 ülkeye Kapıya kadar teslimat seçenekleri mevcuttur. Alıcınızın ülke bilgisini girmeniz gerekmektedir.

>> Paket Bilgileri

 Paket ölçü, kilo, içerik bilgilerini doldurmanız gerekmektedir. 

 2.Fiyatlandırma

Tüm taşıyıcıların fiyatlarını karşılaştırabilir, seçiminizi yapabilirsiniz.

3.Adres ve Proforma Bilgileri

 

 

Gönderici ve alıcıya ait adres bilgileri ayrıntılı girilmelidir.

Gönderinize ait adet, birim fiyat, GTIP no, Menşei, ürün içeriği gibi bilgiler belirtilmeli, mevcut ise ATR, MSDS vb. evraklar yüklenmeli, ek bilgiler verilmelidir.

4.Ödeme Bilgileri

Incoterm ve ödeme şekli seçildikten sonra kaydet butonuna basmanız yeterlidir. 

 

 

 

 

Taglar : 
gönderi cargomda yurtdışıgönderi avrupa ıoss eori